leg på sportspladsen

Logo Sødal BørnehusInfo om dagligdagen i Sødal Børnehus

Børnehaven afd. Rødding

 

 

Børnehuset åbner hver dag kl. 06.25. Børn og forældre bliver modtaget i cafeen, hvor der efterfølgende tilbydes morgenmad, til de børn som ikke har spist hjemmefra. Fra cafeen, har børnene mulighed for sammen med en voksen, at vinke til deres forældre. Forældrene tjekker børnene ind på børnenettet, når de kommer. Morgenmaden slutter kl. 07.15 og herefter fordeler børnene sig i vores spændende hus, hvor der er rig mulighed for forskellige aktiviteter.

 

Kl. 08.30 spiser vi formiddagsmad i cafeen. Formiddagsmaden kan eks. består af boller eller rugbrød, frugt og grønt samt vand. det er et tilbud for de som har lyst.

 

Efter endt formiddagsmad går børnene sammen med deres gruppe i gang med de aktiviteter som er planlagt for den pågældende dag. Aktiviteterne kan ses på børnenettet.

 

De aktiviteter vi planlægger i grupperne, tager udgangspunkt i vores pædagogiske læreplaner, men samtidig ser vi også på, hvad det er som pt. fanger børnenes interesse, og ud fra dette planlægger vi vores aktiviteter.

 

Fra børnene begynder i børnehaven, har de så vidt det er muligt den samme kontakt person. Det tredje år rykker de i skolegruppen. Skolegruppen kalder vi ”Søløver”.

 

Børnehaven prioriter udeliv meget højt og vi gør meget brug af bl.a. vores spændende legeplads som giver børnene mulighed for forskellige slags leg som udvikler dem.

Herudover bruger vi meget vores nærmiljø i Rødding, hvor vi har en stor flot sø som vi kan gå tur rundt om. Vi har ligeledes mulighed for at lave nogle arrangementer ved bålpladsen som ligger ved søen. Børnene har mulighed for at undersøge vandet og lege i sandet.

 

Når dit barn har fødselsdag, vil vi rigtig gerne fejre dagen. Vi hejser flaget og hvis du har lyst er du velkommen til at tage noget med hjemmefra – boller, en kage, frugt eller andet, som kan deles ud til børnene i gruppen. Vi fejrer fødselsdagen kl.8.30

 

Ved siden af børnehaven har vi en skov som vi benytter os af, til små ture, hvor vi kan undersøge forskellige ting i naturen samt dyrelivet.

Rødding hus / kultur centret, samt boldbaner bag børnehaven giver også os, rig mulighed for forskellige aktiviteter.

 

I børnehaven er der tilknyttet en madordning. Børnene får serveret mad fra køkkenet kl. ca. 11.15. Grupperne er fordelt i huset, hvor de spiser sammen med de voksne fra gruppen. Maden er meget spændende og varieret og vi hygger os sammen omkring måltidet.

Der er mulighed for, at børnene kan hjælpe til med, at lave mad sammen med vores køkkenassistent Dorte.

 

Efter frokost går vi alle på legepladsen, hvor børnene bruger legepladsen til forskellige aktiviteter og lege sammen på tværs af grupperne. Om sommeren er vi også meget ude om formiddagen, og vi er meget bevidste omkring solbeskyttelse, og at give børnene denne viden med, så de passer på sig selv med solcreme, solhat samt skygge. Når der er høj UV index vil børnene have mulighed for at gå ind i børnehaven og lave forskellige aktiviteter.

 

Sovebørnene medbringer deres egen dyne. Vi har vores eget soverum med en madras til hver.

 

Børnene på legepladsen får, når vejret tillader det, serveret eftermiddagsmaden ude. Børnene bliver samlet foran børnehaven, hvor de får vasket deres hænder og herefter spiser de.

Eftermiddagsmaden kan eks. bestå af boller, rugbrød, kanelbrød, koldskål, frugt eller andet.

 

Legen og aktiviteterne går videre når de er færdige.

 

Kokken ca. 16.00 tilbyder vi børnene kl. fire mad som eks. består af frugt og en bolle.

 

Børnehaven lukker kl. 16.40 mandag-tirsdag-onsdag-torsdag og fredag kl. 15.55

 

Forældrene tjekker børnene ud via børnenettet og siger farvel til en voksen inden de går hjem.

 

 

 

Opdateret jan. 2020