Velkommen i vuggestuen i Løvel

 Velkommen til Ællingestuen i Sødal Børnehus, afd. Løvel

 

Nu nærmer tiden sig, hvor du skal begynde i vuggestuen i Sødal Børnehus i Løvel. De voksne i gruppen hedder Sanne og Louise og vi glæder os rigtig meget til at møde dig. Her er lidt praktiske informationer til din mor og far så de kan hjælpe dig med at blive helt klar til at starte i Ællingegruppen.

De sidste tre måneder inden du skal begynde i vuggestuen, har du og dine forældre, hver onsdag fra 9.00 - 10.00 mulighed for at komme og lege her på ællingestuen

 

Åbningstider: Mandag – torsdag 6.30-16.45. Fredag 6.30-16.00

Adresse: Sødal børnehus, Gl. Røddingvej 8, 8830 Tjele

Tlf. nr: 87871270

 

Dagsrytmen i vuggestuen:

 • Vuggestuen åbner 6.30 i børnehaven

 • Morgenmad fra 6.30-7.15

 • Vi går i vuggestuen 7.30

 • Formiddagsmad 8.30 på stuen

 • Kl. 9.00 bliver de små som har behov for det puttet, de store laver forskellige aktiviteter inde som ude.

 • Frokost kl. 11.00, hvis nogen sover tilbydes de mad når de vågner

 • Børnene puttes løbende som de er færdig med frokost.

 • Kl. 12.00 – 14.00 leger børn som har sovet formiddagslur på stuen eller legepladsen

 • Ca. 14.00 er der eftermiddagsmad, alt efter hvornår man vågner og er frisk. Derefter lege inde/ude.

 • Alle børn skiftes formiddag, frokost og eftermiddag (Samt efter behov)

  Praktisk information:

  Dit barn får sit eget rum i garderoben og en plads og kasse på badeværelset.

  Vi forventer, at barnet har skiftetøj med svarende til årstiden. Skiftetøjet skal ligge i barnets kasse på badeværelset. Her skal også ligge sutter, evt. sutteklud og sovedyr. Sæt venligst navn på alt!

  Barnet skal selv medbringe bleer. I skal selv holde øje med, når det er tid til at supplere op med nye. Vuggestuen har salve, klude, hagesmække, håndklæder og sengetøj/linned samt en sele i barnevognen/krybben.

  I garderoben på barnets rum skal der være følgende:

 • Regntøj

 • Termotøj

 • Flyverdragt

 • Gummistøvler/vandtætte futter/sko/vinterstøvler/sandaler

 • Hjemmesko/futter

 • Hue/vanter/solhat

  Også her forventes der at der er navn på jeres børns ejendele.

   Det er forældrenes ansvar at hjælpe børnene med at holde orden på rummet og give børnene gode rutiner med at sætte tøj, sko, sut, evt. medbragt legetøj på rummet inden i kommer ind på Ællingestuen og når i forlader den igen om eftermiddagen.

  Søvn:

  Vi tilstræber at følge barnets egen søvnrytme, da en god søvn er vigtigt for børnenes udvikling, Vi vækker derfor helst heller ikke børnene.

  Vuggestuen stiller barnevogn og senere krybbe til rådighed. Vi har også dyner, puder og sengelinned, så her skal I ikke medbringe noget.

  Madordning:

  I Sødal Børnehus har vi madordning. Vi serverer alle måltider fra morgenmad til sen eftermiddagsmad. Vi har en uddannet ernæringsassistent ansat, som er ansvarlig for kosten i Sødal Børnehus. Børnene får tilbudt en sund og varieret kost og nyder godt af Vibekes lækre mad.

  Børn, som skal have sutteflaske eller grød, vil blive tilbudt dette. Vuggestuen står for sutteflasker, modermælkserstatning og grød. Børnene får tilbudt økologisk mini/letmælk eller vand til måltiderne. Børn under 1 år får tilbudt modermælkserstatning eller vand.

  Børnenettet:

  I forbindelse med jeres barns opstart, skal I oprette jer på Børnenettet, som er Viborg Kommunes digitale platform for dagtilbud. Her vil I modtage information fra vuggestuen omkring dagligdagen. Det er vigtigt, at I er aktive på børnenettet og at jeres oplysninger altid er opdaterede, så vi altid kan få fat på jer.

  I forbindelse med sygdom eller fridage/ferie vil vi meget gerne, at I enten melder det på børnenettet eller sender os en sms.

  I vuggestuen vil vi løbende tage billeder af dit barns hverdag, aktiviteter og oplevelser. Billederne ligger vi på børnenettet, hvor I vil kunne se dem og oprette en mappe til dem, så de dermed er samlet. Der vil også blive skrevet dagbog som I ligeledes vil kunne gå ind og læse.

  Fødselsdage:

  Vi vil gerne fejre dit barns fødselsdag i vuggestuen. Har I lyst til at medbringe et traktement til dagen, opfordre vi til, at man undgår kager, is og slik.

  Dialog og samtaler:

  I gennem jeres tid i vuggestuen opfordre vi til at vi i hverdagen har en god dialog omkring jeres barn og deres trivsel.

  Efter 3 måneder tilbyder vi en samtale, hvor vi og I fortæller om barnets opstart, hvis I som forældre har lyst/behov.

  Når barnet bliver 2,5 år indbyder vi til samtale, hvor vi i fællesskab får en snak om at gøre jeres barn børnehave klar.

  Derudover har vi en overleveringssamtale i samarbejde med børnehaven lige inden skiftet fra vuggestue til børnehave.

  Personalegruppen:

  Anna Louise Underbjerg Bork                  - Pædagog

  Sanne Søndergaard                                    - Pædagog

  Pædagogik i vuggestuen:

  I vuggestuen er en stor og vigtig del af det pædagogiske arbejde hverdagspædagogik. Det vil sige at i vil opleve at måltider, skiftning, sove rutiner, og praktiske gøremål og leg vil fylde dagligdagen. Her arbejder vi med at være nærværende og skabe gode samspil og relationer, da det har en afgørende betydning for dit barns trivsel, udvikling, dannelse og læring. I vuggestuen er det vores opgave i samarbejde med jer at give børn en omsorgsfuld, tryg, spændende og lærerig start på livet, hvor lysten for livslang læring og dannelse er for øje.

  Vi glæder os til at lære Jer og jeres barn at kende og ser frem til et godt samarbejde.

  Mvh Louise Bork